Åbenrå Børnehjem 1948-1980

Åbenrå Børnehjem blev oprettet i 1948 med Anette Petersen (Plejemor) som den første forstanderinde. - Anette Petersen kom fra en stilling på Chr. IX's Børnehjem i Århus, hvor Anette Petersen lige havde holdt sit 25 års jubilæum - , på CIXB blev Annette Petersen kaldt Pea.
Anette Petersen var født i 1902 på en gård lidt syd for Åbenrå - død i Åbenrå 2003 og holdt sin 100-års Fødselsdag på Folkehjem i Åbenrå i dec. 2002.

Ca. 18 mdr. før Plejemor skulle på pension i 1971 tilkaldte hun Hasse (barn fra CIXB i Århus), som nu var pædagog på Nebs Møllegård behandlingshjem på Sjælland til at hjælpe sig med den sidste tid på Åbenrå Børnehjem, idet plejemor ikke følte at have kræfter til den sidste tid på hjemmet, især ikke efter at have modtaget en søskendeflok fra Fyn på 6 børn.

Da plejemor, Anette Petersen, gik af som leder af Åbenrå Børnehjem, blev Hasse leder stort set til Børnehjemmet i Åbenrå lukkede p.g.a. økonomi i 1980. Det var nu blevet for dyrt at drive hjemmet og det overgik nu til Friskolen i Åbenrå.

Valg af Sprog

Album info

Populære tags

Kontakt